Al Sharisa
 

26. dubna 2008 - Endurance dostih Rakvice

(Počet fotek: 6)

Po úspěšném absolvování ZZVJ licencejsem vyrazil s báječným koněm Dagem na první letošní endurance dostih do Rakvic.

Začátkem týdne to vypadalo, že nikam nepojedu, protože Dagoušek si se mnou dělal co chtěl, místo sedlání a čištění mě kopal, venku se mnou běhal, kam chtěl a jak rychle chtěl on a já mu byl na zádech jen do počtu. Naštěstí mě na ně Tom ve čtvrtek ukázal, co a jak a já konečně ocenil, jak báječného koně mi půjčil.

V pátek jsme absolvovali poradu, vyfasovali startovní čísla a v sobotu ráno jsme vyrazili s koníkama do Rakvic. Veterinou jsme prošli bez problémů a připravovali se na start. Hodinu a půl přede mnou startoval Tom se Splitem.

Já jsem se ještě před startem cítil trošku nesvůj, ale jakmile jsme vystartovali, byl jsem ve svém živlu. Daga to bavilo a letěl rychle, ale přitom byl i relativně snadno ovladatelný. Prostě paráda. Protože v Rakvicích nejsou žádné kopce, letěli všichni jako šlak. Držel jsem se ve většinové skupině a prvních dvanáct kilometrů jsme měli za sebou po asi 25 minutách, což čítalo rychlost asi 27km/h. Bohužel jsme se po cestě zdrželi u jednoho úrazu, což jinak báječný závod trošku zastínilo a do cíle prvního kola dorazili asi dvacet minut po příjezdu většinové skupiny. Díky báječné podpoře týmu v cíli, jsme ale nic nevzdávali a do druhého kola vyrazili s ještě větším úsilím.

Protože Dag byl pomalým koncem prvního kola odpočatý, měl ještě rezervní síly a vyrazil s tím, že závod ještě nekončí. Letěli jsme, co to šlo, a do cíle 19 kilometrového kola dorazili za necelou hodinu.

Nakonec jsme se umístili velmi pěkně:

  • Danuška s Leknínem - 2. místo z 21 startujících - KP
  • Martinka s Kevinem – 3. místo z 21 startujících – KP
  • s Dagem – 6. místo z 19 startujících – Z




Webdesign by Petr Hladiš alias Sokol(ík)